Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος

Κάτια Σοφιανού

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α ,MSc, MRCPCH, IBCLC
Παιδίατρος Κάτια Σοφιανού

επικοινωνήστε με την παιδίατρο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (αποφοίτηση: 1999). Μετά την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Παιδιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε στο NHS στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος εκπαίδευσης στην Παιδιατρική υπό την εποπτεία του Royal College of Paediatrics and Child Health και του London Deanery, ως SHO & Specialist Registrar.

Στη διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε σε διάφορα τμήματα τριτοβάθμιων νοσοκομείων στη γενική παιδιατρική, μονάδα νεογνών και σε εξειδικευμένα τμήματα (Παιδοαλλεργιολογικό τμήμα –St. Mary’s Hospital, παιδογαστρεντερολογικό τμήμα –Royal London Hospital, μονάδα νευρομυικών παθήσεων –Hammersmith Hospital, Dubowitz Center).

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων ειδικότητας, συνέχισε να εργάζεται ως επιμελήτρια εξειδικευμένο τμήμα αναπτυξιακής παιδιατρικής Enfield Child Development Center- Barnet Hospital.

Από το 2007 εργάζεται στην Αθήνα στο ιδιωτικό της ιατρείο και παράλληλα στους εξής φορείς:

2007-2011: Παιδίατρος- ερευνήτρια Διεύθυνσης Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού με αρμοδιότητα το συντονισμό και τη συμμετοχή στην πραγματοποίηση της πολυκεντρικής μελέτης PHIME.

2013-2015: Παιδίατρος Συνεργάτης του προγράμματος “ΑΛΚΥΟΝΗ”: Εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού. Διεύθυνση Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού

2013 ως σήμερα: υπεύθυνη αναπτυξιακού ιατρείου Ευρωκλινικής Παίδων.

Μάιος 2016 ως σήμερα: υπεύθυνη αναπτυξιακού ιατρείου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


 • Μεταπτυχιακοί τίτλοι
 • Πιστοποιήσεις
 • Συμμετοχή σε επιστημονικές ενώσεις
 • Διδακτορική διατριβή με θέμα την επίδραση στην νευροαναπτυξιακή εξέλιξη βρεφών, της ενδομήτριας έκθεσης σε μετρίως αυξημένες συγκεντρώσεις μεθυλικού υδραργύρου (2016).
 • ΜRCPCH- Μέλος Κολεγίου Παιδιάτρων ΗΒ- Ιούνιος 2003
 • ΜSc Clinical Paediatrics–University College London Σεπτέμβριος 2005
 • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αλλεργιολογίας- Πανεπιστήμιο Southampton Μάιος 2008.
 • Διεθνής πιστοποίηση συμβούλου γαλουχίας IBCLC (2010 & 2015)
 • Adanced Paediatric Life suport (APLS) – 2001, 2006, 2019
 • Neonatal Life Support ( NLS) 2002, 2009
 • Πιστοποίηση επάρκειας για τη χορήγηση των αναπτυξιακών εργαλείων  Griffiths MDR-ER (2007), Bayley (2007), ΜΕΤΑΦΩΝ (2009), ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ (2009), ADOS (2011), ADOS 2 (2016), ADI-R (2019), Griffiths III (2019)
 • Μέλος ΔΣ του « Γαλαξία» συλλόγου πιστοποιημένων συμβούλων γαλουχίας IBCLC Ελλάδος.
 • Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Ιατρικής
 • European Academy of Allergy Asthma and Immunology (EAACI)
 • Royal College of Paediatrics and Child Health (MRCPCH)

Γραμματειακή υποστήριξη

ΑΡΙΑΝΝΑ ΓΚΑΝΗ

ΑΡΙΑΝΝΑ ΓΚΑΝΗ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΛΙΣΙΩΝ)

Η κα  Αριάννα Γκάνη εκτελεί καθήκοντα Γραμματέως στο ιατρείο των Ιλισίων. Παρέχει τις υπηρεσίες της κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 21.00 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9.00 με 15.00.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα ασχολείται με την έρευνα στη ψυχολογία, με κύρια πεδία ενδιαφέροντος τη Κοινωνική και Κοινοτική Ψυχολογία. Είναι επίσης απόφοιτη της σχολής Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθηνών και έχει εργαστεί και στο παρελθόν σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης.


ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΡΟΥ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΙΑΤΡΕΙΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Η κα Γιώτα Κούρου εκτελεί καθήκοντα Γραμματέως, στο ιατρείο του Νέου Ηρακλείου.  Παρέχει τις υπηρεσίες της κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 09:00 έως τις 15:00 και κάθε Παρασκευή από τις 15:30 έως και τις 21:30.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της ως Βοηθός Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και είναι κάτοχος Diploma in Business Administration, με περαιτέρω εξειδίκευση στις τεχνικές επικοινωνίας και τo conflict management. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη Γραμματέας Διοίκησης (ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) , με επιπλέον ενασχόληση σε προγράμματα Λογιστικής, όπου μέσα από πολυετή εμπειρία παρέχει υποστήριξη σε Στελέχη εταιριών, προσφέροντας στην εύρυθμη λειτουργία αυτών.


Ιατρείο α΄

sofianou-logo-color

Νεόφρονος 6
Καισαριανή, Άλσος Ιλισίων
16121
Στάση μετρό:"Ευαγγελισμός"

Ιατρείο β’

sofianou-logo-color

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 25
Νέο Ηράκλειο
141 22

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. 210 7214903
Κιν. 6942 676265
Email: info@drsofianou.gr

Επιλογή γλώσσας

© 2020. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με επιφύλαξη παντός διακιώματος